(Finnish) Elämän ilot (23.9.2015)

 • jimmymello
 • December 15, 2015
 • 15_9_ilonaiheita_tänään

  Finnish: read by Hannah Peek – Participant of:

  challenge

  Oikea ajattelu tuo ihmiselle onnea.

  Lotta Uusitalo-Malmivaara tutkii onnellisuutta. Hän sanoo, että ihminen voi tuntea onnea, kun hän ajattelee iloisia asioita.

  Uutisissa tapahtuu paljon huonoja asioita. Uutisissa on sotia, pakolaisten hätää ja onnettomuuksia.  Myös huonoissa uutisissa voi olla jotakin hyvää. Ihmiset haluavat esimerkiksi auttaa pakolaisia.

  Tutkija sanoo, että jokainen voi harjoitella ajattelua.  Kun ihminen tekee listaa hyvistä asioista, se tehoaa nopeasti. Pian ihminen huomaa, että iloisia asioita löytyy tosi paljon.  Jokainen voi löytää ainakin yhden hyvän asian joka päivä.

  Ihmisen kannattaa ajatella iloisia asioita, vaikka se ei aina huvita. Tutkija sanoo, että jokaisen kannattaa ainakin yrittää. Silloin ihminen näkee paremmin elämän hyviä puolia.

  Tutkija on tehnyt testejä opiskelijoilla. Opiskelijat, jotka katsoivat iloista elokuvaa ennen koetta, pärjäsivät kokeessa paremmin. Ne, jotka katsoivat esimerkiksi ikävää tai surullista elokuvaa, pärjäsivät huonommin.

  Positiiviset tunteet ja toisten ihmisten seura auttavat oppimaan. Ne myös auttavat niin, että ihminen toipuu ikävistä asioista. Myös itsetunto tulee vahvemmaksi.

  Jotkut sanovat, että iloa ei voi ajatella väkisin tai että sellainen on ärsyttävää. Tutkija sanoo, että positiivinen ajattelu auttaa aina.  Se parantaa myös terveyttä.

  Onnen aiheet voivat olla tosi pieniä. Kiva viesti kaverilta tai hauska taustakuva puhelimessa voivat tuottaa iloa.

  Tutkija sanoo, että kaikkein helpoin tapa tulla onnelliseksi on auttaa toisia ihmisiä.

  (Lukija Pälvi Tammi)

  VASTAA KYSYMYKSIINSource: http://yle.fi/uutiset/elaman_ilot_2392015/8327455